joi, 10 februarie 2011

Metodologia examenului de Rezidentiat 2011, publicata

Reprezentantii Ministerului Sanatatii si-au respectat promisiunea si au publicat metodologia pentru desfasurarea Concursului National de Rezidentiat, din acest an. Proiectul se afla in dezbatere publica pe site-ul Ministerului, pana pe 03 martie 2011.
Numarul de locuri si posturi pe domenii si specialitati se stabileste defalcat pe centre universitare, de catre Ministerul Sanatatii si Asociatia Universitatilor de Medicina si Farmacie din Romania. Mai exact, in centrelor universitare din Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Tg. Mures, Craiova si Timisoara se vor desemna comisii locale de concurs, care vor raspunde de organizarea concursului, realizarea corectarii, alcatuirea clasificarii si alegerea locurilor, se arata in metodologie.
Tematicile concursului de Rezidentiat si bibliografia aferenta sunt diferite pe fiecare domeniu. Ele vor fi transmise, astazi (4 februarie 2011, n. red.) spre avizare Colegiului Medicilor din Romania, Colegiului Farmacistilor si Colegiului Medicilor Dentisti. Ulterior ele vor fi afisate pe site-ul Ministerului si pe rezidentiat.info, precum si in revista "Viata Medicala".
"Subliniem ca atat tematica, cat si bibliografia vor fi unice, la nivel national", explica reprezentantii MS.
Inscrierile: de la aparitia publicatiei de concurs pana pe 14 octombrie 2011
Inscrierile pentru rezidentiatul pe loc se fac la universitatile de medicina si farmacie si la directiile de sanatate publica, din momentul aparitiei in presa a publicatiei de concurs pana la data de 14 octombrie 2011 inclusiv. Inscrierile la Rezidentiatul pe post se vor face la Directia de Sanatate Publica a judetului in care se afla unitatea sanitara care a scos postul la concurs.
Candidatii inscrisi vor afla sala si ora inceperii examenului pe 16 noiembrie 2011, pe paginile web ale universitatilor de medicina si farmacie.
Concursul - in ziua de duminica, 20 noiembrie 2011
Examenul propriu-zis consta intr-un test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. 25% din totalul intrebarilor sunt de tip complement simplu, cu un singur raspuns corect posibil din 5, iar 75% reprezinta intrebari tip complement multiplu cu 2-4 raspunsuri corecte. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat.
Cum se va desfasura ziua de 20 noiembrie 2011? La ora 7.30, seful de sala si supraveghetorii vor lipi, in dreptul fiecarui loc din sala, o legitimatie de banca cu numarul de ordine al candidatului respectiv, numar corespunzator cu cel aflat in listele candidatilor. Incepand cu ora 8.30, candidatii vor intra in sala in care au fost repartizati. Grilele pentru raspuns vor fi impartite candidatilor incepand cu ora 9.00.
"Ocuparea locurilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare. Pentru Rezidentiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post", se mai arata in metodologie.
Alegerea locului in specialitate si a centrelor de pregatire
Data afisarii clasificarilor pe domenii, pe loc si post, va fi anuntata prin mass-media si pe paginile de internet ale universitatilor.
"Alegerea locului in specialitate si a centrelor de pregatire se face in aceeasi zi, pe baza punctajului si a clasificarilor, la o data stabilita de comun acord de universitatile de medicina si farmacie, in intervalul orar 9.00 - 21.00. Candidatii se vor prezenta in centrul universitar unde au sustinut concursul", explica reprezentantii Ministerului in metodologie.
Candidatii care au obtinut punctaj de promovare la Rezidentiatul pe post se vor prezenta la directiile de sanatate publica din judetul in care se gaseste unitatea sanitara care a publicat postul la concurs, in prima zi lucratoare dupa efectuarea repartitiei candidatilor reusiti la Rezidentiatul pe loc, la orele 9.00. Primii clasati vor primi dispozitie de repartizare pentru posturile pentru care au concurat. 
Informatii privind actele necesare pentru inscriere, cum se va realiza departajarea candidatilor care au obtinut punctajul maxim posibil,precum si exemple privind punctarea intrebarilor pot fi gasite pe larg inMetodologia exemnului.
Reamintim ca tematica si bibliografia pentru examenul de Rezidentiat din acest an s-au modificat intr-un procent de 15%. Schimabrile aparute au fost propuse chiar de reprezentantii medicinistilor si vizeaza, in special, cele patru-cinci intrebari care au ridicat probleme in fiecare an si care anul trecut au fost anulate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Un comentariu:

  1. seiko titanium domain www.titanium-arts.com - Titanium Art
    Description. 1-9. 3-7 inch 3-7 titanium teeth k9 inch, 4-6 titanium alloy nier replicant inch stainless titanium bolt steel core. Comes with case/cover. Includes a burnt titanium case in place, Material: SteelMaterial: ‎SteelBrand: titanium quartz meaning T-ShirtColor: Green

    RăspundețiȘtergere